GORRONDONA TXAKOLINDEGIAREN HANDITZEA Proiektua “Doniene Gorrondona” txakolindegiaren langileentzat izango den eraikin berri batean datza. Bakion (Bizkaia) kokatzen da. Enpresak txakolina (ardo zuria) ekoizten du eta Bizkaiako Txakolinaren Jatorri Izendapena duen bodega zaharrenetarikoa da. Gorrondona erakin multzoa baserriak, upeltegiak eta destilategi zonak osotzen dute. Hasiera batean baserria zaharberritzea proposatzen da, enpresako langileen erabilerara egokitzeko. Eraikin multzoa azaleraren %10 handitu daitekeela egiaztatzerakoan, upeldegiari atxikitutako 116m2ko pabilioi txiki baten bidez proposatzen da handitzea. Aukera honek upeldegiaren irudi berri bat sortzeko balio izan du, toki eta ingurunera egokituagoa, mahastiek estaltzen duten hegoaldeko magalerantz multzoaren fatxada berri bat sortuz. Eraikin berriak altueran jasotako bolumen bakarra du, aurrekoitzitako zurezko panelez osotua dago eta bertan batzen ditu langilegoaren espazio berriak. Behe solairuko metalezko zutabeen artean, mahastien ekoizpenerako beharrezkoak diren elementuen biltegi eta pilaketa espazoa dago. Pabilioi berri honen bolumen luzatu eta perfil bereziz mugatutako hau, Hirigintza Legediaren ondorio zuzena da. / Se trata de un edificio nuevo para el personal de la bodega “Doniene Gorrondona” ubicado en Bakio (Bizkaia). La empresa se dedica a la producción de txakoli (vino blanco) y es una de las bodegas decanas de la Denominación de Origen Txakoli de Bizkaia. El conjunto de Gorrondona está formado por el caserío, la bodega y una zona de destilería. Al principio se consideró la posibilidad de reformar el caserío original para adecuar su distribución al uso del personal de la empresa. Al comprobar que el conjunto tiene la posibilidad de crecer en un 10% de su superficie, se plantea la ampliación mediante un pequeño pabellón anexo a la bodega de 116 m2 construidos. Esta oportunidad servirá para crear una nueva imagen de la bodega más integrada al lugar y su entorno, creando una nueva fachada del conjunto hacia la ladera sur donde se sitúan los viñedos. El edificio consta de un único volumen elevado compuesto de paneles prefabricados de madera, donde se distribuyen las nuevas estancias para el personal. Entre los pilares metálicos de la planta baja se almacenan y apilan algunos de los objetos necesarios para el cultivo. El volumen alargado del nuevo pabellón, definido por sus alineaciones y perfiles, son resultantes de la Normativa Urbanística. + info / video